SZEGVÁR NAGYKÖZSÉG HIVATALOS HONLAPJA 2017.05.27.
  ÖNKORMÁNYZAT
ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
INTÉZMÉNYEINK
KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK
DOKUMENTUMTÁR

  KEZDŐLAP

  KÖZSÉGISMERTETŐ

  SZENNYVÍZ-BERUHÁZÁS

  KÉPGALÉRIA

  MÚZEUM

  KÖNYVTÁR

  MŰVELŐDÉSI HÁZ

  FALUFEJLESZTŐ KFT.

  TWINTOWN MEETING

  TÉRKÉP

  KURCA TV

  IVÓVÍZ PROJEKT

  FALUÚJSÁG

  SIKERES PÁLYÁZATOK

  TURIZMUS

  RENDEZVÉNYNAPTÁR

  CIVIL SZERVEZETEK

  POLGÁRŐRSÉG

  VÁLASZTÁSOK

  KAPCSOLAT
    LEGFRISSEBBTestvértelepülési találkozó: Szegvár - Lewin Brzeski (2010.08.09.-2010.09.16.)


Ezen a nyáron augusztus 9-16-ig a lengyel barátaink jöttek hozzánk Lewin Brzeskiből.
A testvértelepülésünk a 13 év alatt sok barátságot mélyített már el, számos élményt nyújtva egymásnak, gyerekeknek, családoknak, felnőtteknek.
Ez a kapcsolat nemcsak a két iskola között, hanem a két önkormányzat között is egyre gyümölcsözőbb.
Az utazások, programok Unios pályázat (EACEA - Town Twinning citizen's meetings) sikerességével válhattak valóra, melynek megírásáért köszönet illeti a Polgármesteri Kabinet munkatársait Huszka Anitát és Pólya Sándort.
Tekintsünk vissza, hogyan telt el, szinte észrevétlenül, ez a 8 nap!
Augusztus 9-én, hétfőn az esti órákban izgalommal várták a gyerekeket fogadó magyar családok, és mi, barátaik, felnőttek a 47 fős delegációt, melynek tagjai 34 diák, 9 tanár és 4 önkormányzati képviselő volt.
Az ünnepélyes fogadásukat sajnos egy szomorú esemény árnyékolta be, mert a Lewini Általános Iskola volt igazgatónője, Emilia Novak ezen a nyáron, július elején elhunyt. Emlékét, áldozatos munkáját a testvérkapcsolatért örökre szívünkben őrizzük. Az élet megy tovább, mondják, és bizony úgy pörögtek a napok, hogy alig tudtunk egyik programból a másikba átváltani. A teljesség részletezése nélkül: ismerkedtünk Szegvárral, jártunk strandokon, mint Szentes és Kiskunmajsa, egy teljes napot kirándultunk Abaligetre és Pécsre, jártunk Szarvason az arborétumban, hajóztunk a Kőrösön. Rendeztünk baráti estet a Kórógy-parton, sportnapot, melynek keretében tekézhettek, utazhattak a kisvasúttal, akadályversenyen vehettek részt, kajakozhattak, vízibiciklizhettek a Kórógy-tavon.
Nem maradhattak el a családi napok, a baráti beszélgetések, sütögetések, bográcsozások, ahol a diákok főleg angolul beszélgettek, de előkerültek a lengyel-magyar szótárak is.
Szeretném hangsúlyozni a széleskörű összefogást, amely elősegítette az egy hét gördülékenységét, sikerességét. Köszönetet mondok a vendéglátó családoknak: Berkecz Renáta, Buda Bernadett, Dudás Izabella, Gojdár Kamilla, Ivanon Endre, Mélykúti Kornélia (Szentes), Németh Lajos, Ohratka Regina, Puskás Bence, Puskás Máté, Rehák Dorka, Tóth Enikő, Vass Zoltán, Túri Ágnes és Rédecsi Bettina (Mindszent) családjának az önfeláldozó és szíves vendéglátásért. Öröm volt látni, hogy saját gyermekükként foglalkoztak a lengyel diákokkal.
Az őket kísérő tanárok, és az önkormányzati képviselők igyekeztek megismertetni velük az ott folyó munkát, az ottani emberek életét, és már előzetes meghívást is kaptunk 2011 nyarára.

2010.08.18.Felhőkép
Hőtérkép
UV térkép
Impresszum | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi irányelvek | Technikai információk | Honlaptérkép